Welkom op onze website!

Waterdetector is onderdeel van Boot Klussers V.O.F.
De firma Boot Klussers is gespecialiseerd in het onderhoud, verbouw en nieuwbouw van woonarken.
Daarnaast installeren en onderhouden wij rioolpompen.

Nieuwsberichten

12-12-2012 Woonboot Zwolle gezonken

Waarschijnlijk door gesprongen waterleiding

Zondag 09/12/2012 is in Zwolle een woonboot gezonken. De woonark aan de Weteringkade liep vol en zakte schuin met de achterkant op de bodem. De oorzaak was waarschijnlijk een gesprongen waterleiding. Voor het wegpompen van het water werd de brandweer ingeschakeld.
Door het incident is veel schade ontstaan, de bewoners vonden elders onderdak.

 

01-12-2012 Lekkage woonark Groningen

Brandweer met pomp ingezet

Vrijdagavond 30 november 2012 werd in Groningen opgeroepen om naar een woonboot aan de Turfsingel te gaan. Door een lekkage was er water in de woonark, waarna door de brandweer een pomp ingezet werd.

 

26-08-2012 Oude woonboot Leeuwarden lek

leeg gepompt door brandweer

Vrijdag 24/08/2012 dreigde een woonschip in Leeuwarden aan de Emmakade te zinken. Door een lek onderin het schip liep er water in en lag het scheef. De ingeschakelde brandweer pompte in ongeveer een uur het woonschip leeg.

Het was niet de eerste keer dat de brandweer ingeschakeld werd, de oude woonboot met verwaarloosd uiterlijk raakte al vaker vol water

 

24-07-2012 Woonboot bij Oudega dreigde te zinken

Op tijd leeg gepompt

Zondagavond 22 juli 2012 dreigde een woonboot aan de Hegewarren bij Oudega te zinken. Toen de eigenaar thuis kwam, ontdekte hij dat de woonark scheef in het water lag en dat een geluid van stromend water te horen was.

De gewaarschuwde brandweer uit Burgum heeft vervolgens samen met Jongema uit Nijega het water uit de woonark gepompt. Vermoed wordt dat één van de kunststof bakken onder de ark beschadigd geraakt was.

 

06-07-2012 Woonboot Haarlem leeg gepompt

brandweer gewaarschuwd door buurman

Een woonboot aan de Spaarndamseweg in Haarlem lag op 4 juli 2012 vreemd in het water. Omdat de eigenaar niet aanwezig was, belde een buurman de brandweer. Die gingen de woonboot in en zagen dat in een deel water gelopen was. Met een pomp werd het water weggepompt. Inmiddels was de eigenaar op de hoogte gesteld.

 

01-07-2012 Woonboot Groningen bijna gezonken

door kapotte waterleiding

In Groningen is zaterdagavond 30 juni 2012 een woonboot aan de Eendrachtskade Zuidzijde bijna gezonken. Door een geknapte waterleiding stroomde water in de woonark, waardoor die langzaam dieper kwam te liggen. Als een geluk bij een ongeluk kwam de bewoner eerder thuis dan gepland, anders had de ark al op de bodem gelegen.

Nadat hij de brandweer ingeschakelde, probeerde hij met een eigen pomp de woonboot leeg te pompen. Dat lukte eerst niet omdat de pomp het niet deed. Toen de brandweer arriveerde, sloot die een grote pomp aan waarna de woonboot snel leeg gepompt werd.

 

21-06-2012 Gevaar voor kapseizen woonboot in Leeuwarden

door lekkende waterleiding

Op 112nederland.nl is te lezen dat maandagavond 18 juni 2012 een woonark in Leeuwarden dreigde te kapseizen. De ark lag scheef in het water door een lekkende waterleiding. De pomp die de bewoner plaatste had niet voldoende capaciteit, de ingeschakelde brandweer kon met een grote pomp het water uit de ark pompen.

Het lek bevond zich in een waterleiding onder de vloer, na afsluiting van de leiding kon het lek gedicht worden.In februari 2012 was er ook een probleem met de ark aan De Zwemmer in Leeuwarden, destijds ontstond forse schade door een brand.

 

Bron: www.woonbotenland.nl