Welkom op onze website!

Waterdetector is onderdeel van Boot Klussers V.O.F.
De firma Boot Klussers is gespecialiseerd in het onderhoud, verbouw en nieuwbouw van woonarken.
Daarnaast installeren en onderhouden wij rioolpompen.

Vorstbeveiliging
Image 01

We zijn het allemaal weleens vergeten om het warmtelint op tijd aan te zetten of, net zo belangrijk, op tijd uit te zetten.

Als u het warmtelint te laat aanzet dat heeft u de kans dat u s' morgens wakker wordt en geen water meer heeft. Buiten dat dit een vervelende situatie is, is het ook een zeer gevaarlijke situatie. De kans bestaat namelijk dat de waterleiding kapot vriest waardoor er water de woonark in kan stromen (zie de diverse berichten op de homepage). Ook bestaat de kans dat de persleiding van de riolering bevriest. Hierdoor is het mogelijk dat de pomp zijn water niet meer kwijt kan waardoor deze kan gaan lekken of de persleiding kan kapot vriezen.

Dikwijls maken wij het mee dat een woonarkbewoner midden in de zomer een vreemde elektrische storing heeft. In 99% van deze gevallen blijkt dat het warmtelint nog aanstaat. Dit is natuurlijk zonde van de energie die hierdoor verbruikt wordt.

Door een vorstbeveiliging te plaatsen voorkomt u bovenstaande problemen.

Een vorstbeveiliging werkt door middel van een temperatuursensor. Deze sensor meet de temperatuur buiten. Als de ingestelde waarde bereikt wordt, wordt het warmtelint automatisch ingeschakeld. Als de temperatuur weer boven de ingestelde waarde komt, wordt het warmtelint weer uitgeschakeld.

Mocht u onverhoopt toch een bevroren waterleiding of persleiding hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.